Vind jij het ook zo fijn om in de avond in je bedje te kruipen en dan dat heerlijke zachte dekbed over je heen te trekken? Wanneer je een dekbed hebt wat heerlijk comfortabel aanvoelt dan draagt dat ook bij aan een goede nachtrust. Er is niets zo vervelend dan een dekbed te hebben wat door je hele dekbedhoes heen schuift. Dat merk je in de nacht wanneer je draait en houd het op die manier uit je slaap. Het is dan ook echt van belang dat je een goede keuze maakt in welk dekbed jij wilt.

Welk dekbed kies jij?

Er is een aantal dekbedden waaruit je kun kiezen. Een donzen dekbed, een satijnen dekbed, en wollen dekbed en een synthetisch dekbed zijn de meest bekende. Er zijn nog een aantal soorten te noemen. Wil jij een dekbed kopen? Dan moet je je eerst gaan bedenken wat jij zelf het meest prettig zou gaan vinden. Een wollen dekbed is bijvoorbeeld ideaal wanneer je een allergie voor veren hebt maar dan kan ook de keuze nog vallen op een bamboe dekbed. Eigenlijk zijn het allemaal dingen die je voor jezelf even op een lijstje moet zetten en dan de plussen en minnen tegen elkaar wegstrepen.

De juiste maat overtrek

Je hebt de keuze gemaakt voor een nieuw dekbed en om het goed te doen wil je er ook meteen een mooi dekbedovertrek bij. Het is dan goed om te weten welke grootte je dekbed heeft zodat je daar de maat van de overtrek op aan kunt passen. Het is vanzelfsprekend niet handig om een overtrek te kiezen van 200 x220 als je een dekbed hebt van 180×200. Je dekbed zal dan gaan glijden en dat is niet fijn. Ook het materiaal is belangrijk. Katoen is voor de zomer heerlijk omdat het niet te warm is. Flanel is voor de winter weer lekker omdat het zo lekker warm is. Je kunt zowel je dekbed als je overtrek dus aanpassen op het jaargetijde.

Vergeet je hoeslaken niet!

Niet alleen je dekbed en dekbedovertrek zijn belangrijk, maar je hoeslaken is net zo belangrijk. Je ligt daar toch de hele nacht bovenop. De meeste hoeslakens zijn van katoen maar er zijn ook andere materialen te verkrijgen. Het beschermt je matras en zog ook dat jij lekker comfortabel ligt. Onder je hoeslaken kun je nog een molton leggen zodat jouw matras extra beschermd wordt. Een molton beschermt niet alleen maar geeft ook warmte af.

Heb jij nu voldoende informatie om de juiste keuze te kunnen maken of weet je in ieder geval waar je op moet letten wanneer jij een keuze moet gaan maken?  Dan hebben wij ons doel bereikt. Het is nogal wat informatie om aan te denken en het is niet iets wat je wekelijks wil gaan vervangen. Zorg daarom dat je jezelf goed erop voorbereid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *