Tips voor een nette en overzichtelijke garage

De garage, de plek in huis waar alle troep wordt neergelegd en waar het dus altijd een zootje is. Dit kan vervelend zijn als je bepaalde dingen terug moet vinden. Handig is dan om je garage eens te ordenen. Lees hier tips voor een nette en overzichtelijke garage.

Zorg voor opbergplek

Het is handig om in je garage de ruimte goed te verdelen. Zo moet je genoeg opbergplek hebben zodat je niet alle kleine dingen weer op de grond hebt liggen. Het is dan ook handig om kasten met vakken te hebben. Deze kun je dan indelen met verschillende spullen. Mocht je het nou echt netjes willen hebben kun je ook nog kiezen om opbergbakken in die kasten te zetten of deuren voor de kasten te hebben.

Houd het schoon

Nu is de garage natuurlijk niet de schoonste plek en eventueel heb je je auto er wel in staan. Het is wel zo fijn als het een beetje schoon is. Wat dan handig is om een harde veger te hebben, waarmee je af en toe de garage eens door kan. Zo is het tenminste troep vrij. Zet de garagedeuren open en veeg het zo naar buiten.

Alle spullen bij elkaar houden

Iedereen kent het waarschijnlijk wel. Overal liggen schroefjes en alles ligt door elkaar. Dit wil je natuurlijk ook vermijden. Wat je kunt doen is oude potjes en bakjes verzamelen. Hier doe je alle kleine spullen in en zo sorteer je ze op soort. Om het helemaal af te maken kun je op de bakjes en potjes schrijven wat erin zit en zo kun je altijd alles terugvinden.

Werken in de garage

Werk je nou veel in je garage kun je er natuurlijk ook een werkplek creëren. Zo kun je een werkbank maken van een plak hout. Doordat je al je spullen net netjes hebt gesorteerd kun je ze zo terugvinden en als je dan wat moet doen kan het lekker daar. Mits je er ruimte voor hebt natuurlijk. Mocht je geen licht in je garage hebben kun je altijd met mooi weer de garagedeur open doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *