Leuke hobby’s voor jong en oud

Iedereen heeft een hobby nodig. Dit is namelijk goed voor je geestelijke gezondheid. Het kan zijn dat je door jouw hobby alle stress van het dagelijkse leven zoals werk, gezin, huishouden en vrienden, even kan vergeten. Vaak zie je bij volwassenen hobby’s als: sporten, stappen, op vakantie gaan, yoga etc. Bij kinderen is dit vaak wat anders, namelijk: puzzelen, knutselen, buiten spelen, paardrijden, voetballen etc. Er zitten gelijkenissen in, namelijk het sporten maar volwassenen schrijven vaak niet welke sport ze dan zo leuk vinden om te doen. Als je fietsen als sport doet kan je dat heel leuk vinden, maar misschien heb je wel een hekel aan fitness. Daarbij zie je ook dat kinderen en ouderen vaak dezelfde hobby’s hebben maar eigenlijk zijn die hobby’s ook heel leuk voor (jong)volwassenen.

Puzzelen

Puzzelen is erg goed voor je geheugen omdat je beide hersenhelften moet gebruiken. ZO gebruik je de linkerkant voor het analytische gedeelte en de rechterhelft zorgt ervoor dat je intuïtief werkt. Dit is dan ook de reden dat jonge kinderen maar ook oudere mensen dit vaak als hobby hebben. Het helpt hun brein namelijk. Toch moeten we niet vergeten dat dit dus ook goed is als je jong bent en ook nog eens heel leuk kan zijn. Zo kan je een puzzel 2000 stukjes alleen maken maar ook met het gehele gezin. Het is namelijk een spel die niet perse alleen gespeeld hoeft te worden. Daarbij is er ook nog eens een heel groot assortiment aan keuze. Of je nu een dieren puzzel wilt of liever een plaatje van de stad, je kan het allemaal vinden. Je kan zelfs Disney legpuzzels kopen zonder er eerst naar Disneyland voor te gaan.

Schilderen

Ook een hobby die je vaak bij jonge kinderen en oudere mensen ziet, is schilderen. Meestal krijg je jouw eerste ervaring met schilderen in de kleuterklas maar hopelijk heb je het ook wel eens eerder gedaan thuis. Schilderen geeft je een goede motoriek wat bij jonge kinderen nog niet goed ontwikkeld is en bij ouderen juist langzaamaan verdwijnt. Maar als (jong)volwassenen heb je deze motoriek en creativiteit ook nodig.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *