Drie tips om een hotel te kopen 

Op dit moment zijn er in Nederland zo’n 3.500 hotels te vinden. Dit lijkt misschien veel, maar je moet je wel beseffen dat Nederland een enorme influx van toeristen heeft. Voornamelijk in de grote steden, zoals Amsterdam, Rotterdam en Utrecht vind je de meerderheid van deze hotels. Ook Nederlanders zelf houden ervan om er hier en daar een dagje op uit te gaan.

Maar al deze hotels moeten natuurlijk wel gerund worden door iemand. Achter ieder hotel zit dan ook een ervaren hoteleigenaar die alle zaken achter de schermen regelt. En daarnaast moeten we ook stilstaan bij het gedreven en enthousiaste personeel dat ervoor zorgt dat het hotel er tip-top uitziet en dat de verblijvers een goede tijd doormaken.

Is het altijd al jouw droom geweest om één van deze hoteleigenaren te zijn? Dan begint jouw carrière uiteraard bij een hotel kopen. Hieronder staan drie tips die je kan gebruiken wanneer dit proces van start gaat.

  • Schakel een professional in

Allereerst kan je niet zomaar een hotel kopen. Hierbij is het echt van uiterst belang dat je een professional inschakelt. Een professional vind je meestal in de vorm van een persoon die enorm veel van hotels en de markt afweet. Samen stellen jullie een persoonlijk zoekprofiel op. Hierin worden jouw wensen, eisen, budget en andere belangrijke aspecten vastgelegd. Op basis van dit zoekprofiel, kan de zoektocht naar een hotel voor jou beginnen!

  • Houd de hotelmarkt in de gaten

Daarnaast is het ook enorm belangrijk dat je de hotelmarkt in de gaten houdt. Het is niet verstandig om je in de hotelwereld te gooien wanneer de markt volledig op zijn gat ligt. De kans dat je dan winst haalt uit jouw hotel, is klein. Je kunt het best een hotel kopen als de markt er stabiel uitziet.

Voor een actueel overzicht van de hotelmarkt, kun je het HOSTA raadplegen. Dit is een rapport waarin alle relevante informatie staat met betrekking op onder andere hoteliers.

  • Wees zeker van je zaak

Tot slot moet je natuurlijk zeker zijn van je zaak, mocht je een hotel kopen. Weet waar je aan begint wanneer je een hotel koopt en zorg ervoor dat je jezelf niet zomaar in het diepe gooit. Bespreek al jouw twijfels met een professional. Zo is de kans op succes het grootst!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *