Winterslaap op je gazon
Een natuurlijk gazon vraagt in de winter slechts weinig van je. Ideaal, eigenlijk. De grasmaaier mag in de garage blijven staan en voeding heeft je gras ook niet nodig. Maar hoe zit het eigenlijk met kunstgras en de winter? Is dit gras wel geschikt voor allerlei weersomstandigheden in de winter of is kunstgras leggen geen goed idee?
Vorst is geen enkel probleem
Kies jij voor kwaliteit, dan hoef je absoluut niet wakker te liggen van een paar nachtjes vorst. Het gras is prima bestand tegen winterse temperaturen. De meeste soorten kunnen zelfs prima temperaturen aan die je niet eens gaat meemaken in Nederland. Wees niet bang dat het gras zal beschadigen of afbreken. Het is zelfs geen enkel probleem om het bevroren gras veld te betreden. Het is waar dat de vezels iets stugger worden bij strenge kou, maar voor kapot gaan hoef je echt niet bang te zijn.
Ijs wel of niet verwijderen
Ligt er een laagje ijs op het gras, laat dit dan gewoon liggen. Je kunt het beste wachten totdat het weer iets warmer wordt en het ijs vanzelf wegsmelt. Ook is het niet nodig om zout te strooien. Je kunt dit zelfs beter niet doen. Er kunnen in dat geval namelijk zoutresten in het kunstgrastapijt achterblijven. Dat is soms schadelijk voor de drainage. Het regenwater wordt niet goed afgevoerd en er blijven plassen op je gazon staan. Wil je niet uitglijden als het glad is, dan loop je op deze vorstdagen gewoon een paar dagen niet over je gazon.
Sneeuw laten liggen
Bij sneeuw, ijzel en rijp geldt eigenlijk hetzelfde advies. Ligt er bij het ontwaken een laagje sneeuw op het gras, laat het gewoon liggen. Je kunstgras is hier echt tegen bestand. Dooit het, dan verdwijnt de sneeuw vanzelf en zie jij de prachtige groene kleur vanzelf weer verschijnen. Vind je het zelf toch prettiger om de sneeuw wel te verwijderen, dan kan dat wel, maar gebruik in elke geval dan een plastic sneeuwschep. Bij metalen scheppen en sneeuwschuivers is de kans op beschadiging namelijk veel te groot.
Geef een reactie