Je thuiswerkplek inrichten: waar moet je aan denken? 

Ga je binnenkort vaker vanuit huis werken? Bijvoorbeeld omdat dit verplicht is bij een nieuwe werkgever of omdat je deze afspraak hebt kunnen maken? Of wil je misschien zelfs wel als zzp’er aan de slag gaan en is thuiswerken dan noodzaak? Dan moet je natuurlijk ook een fijne werkplek in huis creëren. 

Dat is echter nog niet zo gemakkelijk als dat het klinkt. Er is immers veel om rekening mee te houden. Niet alleen met het kiezen van de juiste ruimte, maar ook met het kiezen van de juiste ergonomische kantoormeubelen bij https://www.havic-kantoormeubelen.nl/. Want hoe zorg je ervoor dat de ruimte van alle gemakken is voorzien? Wat is eigenlijk het belang van ergonomische kantoormeubelen? En wat mag je verder niet vergeten? In dit artikel zetten we de belangrijkste aandachtspunten op een rij. 

Hoe kies je een geschikte ruimte? 

Allereerst is het belangrijk om een geschikte ruimte uit te kiezen. In de meest ideale situatie is er ruimte vrij te maken in huis. Denk bijvoorbeeld aan een ruimte die nu enkel nog als opslagplaats wordt gebruikt, zoals de zolder of een leegstaande kamer. Of een hobbykamer waar eigenlijk te weinig gebruik van wordt gemaakt. 

Helaas is het niet in elke woning mogelijk om een lege of bijna lege ruimte in te zetten. Als er nu al een ruimtegebrek is, dan wordt het erg lastig om ook nog ergens kantoorruimte te creëren. In dat geval is het dus goed om naar de kamers te kijken die er nu al zijn. Een slaapkamer voldoet bijvoorbeeld prima als werkplek. Zolang er maar voldoende ruimte is voor een bureau, een stoel en eventueel een kast om werkspullen in op te bergen. 

Het is in elk geval belangrijk dat de ruimte af te sluiten is. Denk niet dat je effectief kunt werken als je midden in de woonkamer aan de slag gaat. De kans dat je dan veelvuldig gestoord wordt door de rest van het gezin is erg groot. Bovendien wordt de scheidingslijn tussen zakelijk en privé dan wel erg dun. 

Het belang van ergonomische kantoormeubelen

Er worden geen eisen aan een thuiswerkplek gesteld. Zolang jij je werk doet, dan wordt dit gewoon geaccepteerd. Het is echter niet voor niets dat een werkgever verplicht is om een ergonomische werkplek aan te bieden. Als je niet ergonomisch kan werken, dan zal dit veel lichamelijke ongemakken veroorzaken. Om nog maar te zwijgen over de gevolgen voor de productiviteit. 

Daarom is het belangrijk om hier ook thuis extra aandacht aan te besteden. Een ergonomische bureaustoel is te herkennen aan het feit dat hij volledig verstelbaar is. Hierdoor kan hij compleet op de gebruiker worden aangepast en het lichaam optimaal ondersteunen. Zo geniet je van meer comfort tijdens het werken en zul je wellicht zelfs merken dat de productiviteit vooruit gaat. 

Slot op de deur 

Maak afspraken met de rest van het gezin wanneer zij wel of juist niet in jouw thuiskantoor mogen komen. Dit is zeker van belang wanneer je nog relatief jonge kinderen hebt. Op die manier word je minder snel gestoord tijdens het werken. Je zou er eventueel ook voor kunnen kiezen om een slot op de deur te plaatsen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *