Een hor voor de deur

Laat het mooie weer binnen

De dagen worden langer en de temperatuur stijgt. We weten allemaal wat dit betekent: de zomer komt er weer aan. Voor veel mensen betekent dit ook dat de ramen weer wagenwijd opengaan en dat de deuren met een steen vastgezet worden, zodat er wat frisse lucht het huis in kan komen. Helaas brengt de zomer niet alleen het prachtige weer met zich mee, maar kan het ook zorgen voor een heleboel ongedierte. Vliegjes, muggen of zelfs grotere motten vliegen weer rond en kunnen dan ook makkelijk het huis binnenkomen als de deuren of ramen openstaan.

Gelukkig is hier iets op uitgevonden, om alle ongewenste bezoekers buiten te houden terwijl de lucht wel naar binnen kan. In dit geval kun je gebruik maken van een hordeur. Een hordeur maakt gebruik van een frame met een stuk gaas of net. Dit net heeft hele kleine gaatjes, zodat je er makkelijk doorheen kunt kijken en de lucht ook naar binnen kan komen, maar vliegende beestjes worden zo gemakkelijk tegen gehouden.

Tip: https://www.plissehordeurenwebshop.nl/plisse-hordeur-op-maat/

Vast of schuiven

Tegenwoordig maken de meeste mensen gebruik van hordeuren vanwege de vele voordelen die ze met zich meebrengen. De hordeuren komen in vele verschillende soorten en maten en kunnen voor iedere deur of opening passend gemaakt worden. Vanwege het eenvoudige gebruik, worden ze steeds populairder. De meest voorkomende hordeuren zijn de vaste of schuif hordeuren. De vaste hordeuren worden geopend net zoals een deur en zitten vast aan een scharnierpunt. Dit kan optimaal gebruikt worden bij een grotere tuin, waar er genoeg ruimte is om de hordeur te openen.

Daarnaast zijn er ook schuif hordeuren. Deze schuiven open evenredig aan de deuropening zelf en zijn dus optimaal te gebruiken bij een wat kleinere omgeving waar het misschien niet mogelijk is om een extra deur ver te openen. De schuif hordeuren kunnen zo een heleboel ruimte besparen, maar nog steeds optimaal hun werk doen.

Ouderwetse horren

Naast deze moderne versies zijn er ook andere soort horren of hordeuren die je eventueel kunt gebruiken. Voor deze modernere uitvindingen werd er vaak gebruikt gemaakt van hordeuren in de vorm van lamellen.

Uitgelicht: https://www.plissehordeurenwebshop.nl/

Hetzelfde soort gaas, maar dan in verschillende dunnere horren die over elkaar heen vallen en hetzelfde resultaat bereiken. Ook deze zijn optimaal voor een kleinere omgeving. Daarnaast zijn ze ook beter te gebruiken met bijvoorbeeld kleine kinderen. Zo kunnen ze eenvoudig naar buiten lopen, zonder dat ze de hordeur kapot maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *